Keszthely / Fleming terv

év: 2012
típus: zártkörű ötletpályázat
helyszín: Keszthely / Lovassy Sándor út / Ifjúsági Park
funkció: szabadtéri szórakozóhely / kertmozi / játszótér / kalandpark / sportpark
volumen: 31.000m2
építészet: Szabó Levente / Ernst András / Szepesi János / Szirmai Balázs / Vörös-Végh Zsuzska

ütemekre osztás: A környék zónázottsága alapján.
ütemekre osztás: Valószínűleg nincs egyszerre az egész projektre forrás és lelkesedés.
módszer: Gyógyító baktérium analógiája, egyre jobban szétterjed, majd az összes kórokozót elpusztítja, így terjed szét a rend a területen. 
kezdőrúgások-ütemek: 5 területet határoztunk meg, melyek mindegyike egy-egy kezdőrúgással indul, ahonnan több lehetőség adódik, kisebb-nagyobb beavatkozások, végcélként az ideális állapottal. A megvalósítás nem csak egyben lehetséges, hanem folyamatosan, időben, térben, erőforrásban elosztva.

1.ütem: szabadtéri színpad
kezdőrúgás: Ki kell tisztítani a tereket, kibontani a zegzugos helyiségeket, hogy a hatszögű szerkesztés belülről is érvényesülhessen. Ezt követően beköltözhet a közösség, hogy a további akciókat innen indíthassák. Folytatásként vendéglátó helyet alakíthatnak ki, mely tovább szervezheti a környék életét: kertmozi, csendes mozi, csendes diszkó, családi
rendezvények. Következő lépés a nézőtér kialakítása. Ezt a hatszögstruktúra továbbépítésével képzeltük el. A részekre osztás miatt lehetőség van arra, hogy egyszerre
csak egy-egy egységet burkoljanak le, vagy ültessenek be fával, ezzel is igazodva a közösség igényeihez és lehetőségeihez.


2.ütem: játszótér
kezdőrúgás: Az első játék lehelyezése. Ezután folyamatosan szépülhet és bővülhet a játékok száma, és az általuk bekebelezett terület. Sűrű, többszintű növénysávval választanánk le az áthaladó gyalogúttól és a rendezvényterülettől is.
3.ütem: tornaterem
kezdőrúgás: Kifesteni, kitisztogatni a jelenlegi épületállományt, a tornaterem szomszédságában kialakítani egy nagyobb sportpályát. Így közelebb hozva egymáshoz a sportolásra alkalmas területeket. Az összefüggő sportterületre felfestésekkel bólyákkal kijelölhető egy kresz-tanpálya is. Ez folyamatosan bővíthető további szabadtéri pályával, pl
egy homokos strandröplabda pályával. A végcél az öltözők megépítése, melyet a jelenlegi, rossz arányú tornatermen belülre terveztünk. Az épületen belüli építés lehetővé teszi, hogy egyszerű módszerekkel, újrafelhasznált anyagokkal, kalákába megépülhessen az új vizesblokk, melynek teteje lelátóként is használható.
4.ütem: teniszpályák
A terület jelenleg is sportlétesítményként üzemel, ezt tovább erősítenénk, felújítással, korszerűsítéssel, hiszen az eddig fejlesztések eddigre már újabb és újabb látogatókat, érdeklődőket vonzzanak a helyszínre.
5.ütem: kalandpark
kezdőrúgás: Növénytelepítési akciók a helyi közösség bevonásával, pl: a már funkcióját vesztett karácsony után megmaradt fák, egyéb más fák itt elültethetők az előre kidolgozott telepítési tervek szerint. Kalandpark építése: a már kifejlődött fák törzseire szerelt kötélpályák, lengőhidak, csúszdapályák, tanösvények, kialakítása, erdei labirintusok , de akár az íjászat, a ládaépítés, a rodeóbika, a paintball, a quadpálya, a légvárak, a zorb és sok más játék.